Molnár Fotó – Veszprém, online képrendelés, fotózás, webshop

Tel.: (+36) 88 564 700 | Email: foto@molnarfoto.hu | Nyitva tartás: H – P 9:00 - 16:30 Szo 9:00 - 12:00 | Hírlevél feliratkozás
Nikon Prosumer Dealer
Sigma 105 mm f/1,4 DG HSM (A) (Nikon F, Canon EF)
519 Ft
Cikkszám: S259955
Nettó ár: 409 Ft + ÁFA
Sigma 105 mm f/1,4 DG HSM (A) (Nikon F, Canon EF)
519 Ft
Cikkszám: S259955
Nettó ár: 409 Ft + ÁFA
Röviden:
Gyújtótávolság: 105 mm
Maximális rekesznyílás: f / 1,4
Kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni a foglalatot!
Leírás:
A Sigma 105mm f / 1.4 DG HSM Art lencséje nem tartotta meg a szokásos Art kialakítású megközelítést, ezért egy rövid, portré hosszúságú teleobjektív lett. Maximális rekesz nyílásával és fejlett optikai elrendezésével megkülönböztethető. Az f/1.4-es rekesz kialakítás nagyban hozzájárul az alacsony fényviszonyok mellett végzett munkához, és széles körű ellenőrzést biztosít a mélységélesség számára az alanyok elkülönítésére és a szelektív fókuszú munkavégzésre. A lencse Art vonalának részeként ez a lencse nagyfelbontású megjelenítésre is alkalmas, FLD és SLD üvegeket használ a kromatikus aberrációk és a színes szegélyek kezelésére, a figyelemre méltó tisztaság érdekében. A Super

Multi-Layer Coating tovább fokozza a képminőséget azáltal, hogy elnyomja az lencsefoltokat és a szellemképeket a jobb kontraszt és színhűség érdekében, erős fényviszonyok mellet. Ezenkívül egy lekerekített kilenc lamellával ellátott membrán hozzájárul a kellemes bokeh jelenséghez.

A képalkotó képességek kiegészítéseként a lencse Hyper Sonic Motorral van felszerelve, hogy gyors, zökkenőmentes és csendes autofókuszos teljesítményt biztosítson, karöltve a teljes körű kézi élességállítással. A fizikai tervezés a termikusan stabil kompozit anyagokat használja a tartósság érdekében számos környezetben, és a sárgaréz bajonett szintén szilárd szerelési pontosságot kínál.

Az állvány tetején történő munkavégzéshez egy kivehető állvány gyűrű is tartozik, ami Arca típusú kompatibilis lábbal rendelkezik, így szélesebb felhasználási körre is megfelelő.

A Sigma Global Vision sorozatában található Art vonal részeként ez a lencse úgy lett kialakítva, hogy valóban figyelemre méltó optikai teljesítményt érjen el, valamint ideális legyen a kreatív és művészi munkákhoz.

Ez a rövid 105mm f/1.4-es teleobjektív Full-Frame Nikon F bajonettes tükörreflexes kamerákhoz készült, de használható az APS-C modellekhez is, ahol 157,5 mm-es gyújtótávolságot biztosít.

A lenyűgözően fényes f/1,4 maximális rekesz nagyon jól használható alacsony fényviszonyok mellett, a mélységélesség-technikák alkalmazásakor a fókuszpozíció fokozottabb ellenőrzését teszi lehetővé.

Három alacsony diszperziós (FLD) és két speciális alacsony diszperziós (SLD) elem található az optikai tervezésben, mely segít csökkenteni a kromatikus aberrációkat a jobb tisztaság és pontosabb színhelyesség érdekében.

Az egyik aszférikus elem a torzítási eltérések korrigálásának elősegítésére szolgál és hozzájárul a nagyobb általános élességhez és pontos megjelenítéshez.

A nagyméretű 105mm-es átmérőjű front lencse hozzájárul a megvilágítás javításához a vignettálás csökkentése érdekében.

A lencsetagokra Super Multi-Layer Coating-ot alkalmaztak, hogy minimalizálják az objektív becsillanását és a szellemképeket, hozzájáruljanak a kontrasztban gazdag és szín-semleges képek előállításához, még háttérvilágítás esetén is.

A kilenc lekerekített lamella hozzájárul a sima és kellemes bokeh minőségéhez.

Az integrált HSM (Hyper Sonic Motor) gyors és csendes autofókuszt biztosít, amelyet egy optimalizált AF algoritmus egészít ki, hogy finomabb fókuszálási teljesítményt nyújtson. A HSM lehetővé teszi a teljes körű kézi fókuszvezérlést, a fókuszgyűrű forgatásával bármikor, egyszerűen.

A lencse termikusan stabil kompozit (TSC) anyagból készül, a hagyományos fémekkel karöltve, a nagyobb pontosság és a széles hőmérsékleti változások érdekében.

A bajonett tartó rézből készült, a pontosság és a tartósság miatt, ezenkívül egy gumi tömítés beépítésre került a tartószerkezetbe, hogy por- és nedvesség álló legyen az objektív.

A védőbevonatot a front lencsére helyezték el, hogy vízzel és olajjal szemben ellenálló, könnyen tisztítható legyen.

A mellékelt állvány gyűrű gallérja egy Arca típusú kompatibilis talppal rendelkezik, amely tökéletesen használható állvány fejekre vagy monopodokra.Ez a tartó eltávolítható a lencséről a kényelmesebb kézi használat érdekében, és a védőburkolat a helyén marad.

A lencsefedelet szénszálas erősítésű műanyagból készítik, hogy könnyű, mégis rendkívül tartós legyen.
Tulajdonságok:
Gyújtótávolság: 105mm
Maximális rekesznyílás: f/1,4
Minimum: f/16
Formátum kompatibilitás: 35 mm-es film APS-C/ Full-Frame digitális érzékelő
Látószög: 23.3°
Minimális fókusztávolság: 1m
Nagyítás: 0,12x
Maximális reprodukciós arány: 1:8.3
Optikai tervezés: 17 lencsetag 12 csoportban
Lamellák száma: 9, lekerekítettek
Autofókusz: Igen
Állvány tartó: Igen Cserélhető - forgatható
Szűrő átmérő: 105mm
Méretek: 115,9 x 131,5mm
Súly: 1,64kg
Kiszállítási határidő:
5-10 munkanap
Állapot:
rendelhető
Nettó ár: 409 Ft + ÁFA
Mennyiség kiválasztás:
darab
Kosárba teszem!